Τι είναι το Psy-D Management Consulting

Η Μέθοδος
Psy-D Management Consulting

Το Psy- D Management Consulting, είναι η μέθοδος Εταιρικής Συμβουλευτικής που απευθύνεται σε Ηγετικά στελέχη και βασίζεται στις αρχές της Ψυχοδυναμικής Θεωρίας, δουλειάς και σκέψης. Είναι η προσέγγιση με την μεγαλύτερη επίδραση σε βάθος χρόνου, επιστημονικά τεκμηριωμένη, και αποδεδειγμένα εφαρμόσιμη στην καθημερινότητα του ατόμου και της ομάδας.

Απευθύνεται στον εταιρικό κόσμο που επιλέγει να προσεγγίσει ουσιαστικά το διοικητικό έργο της επιχείρησής του.

Η Μέθοδος
Psy-D Management Consulting

Το Psy- D Management Consulting, είναι η μέθοδος Εταιρικής Συμβουλευτικής που απευθύνεται σε Ηγετικά στελέχη και βασίζεται στις αρχές της Ψυχοδυναμικής Θεωρίας, δουλειάς και σκέψης. Είναι η προσέγγιση με την μεγαλύτερη επίδραση σε βάθος χρόνου, επιστημονικά τεκμηριωμένη, και αποδεδειγμένα εφαρμόσιμη στην καθημερινότητα του ατόμου και της ομάδας.

Απευθύνεται στον εταιρικό κόσμο που επιλέγει να προσεγγίσει ουσιαστικά το διοικητικό έργο της επιχείρησής του.

Η θεωρία δημιουργείται από το έργο της Melanie Klein και Wilfred Bion, και αργότερα αρχίζει να εφαρμόζεται στο εταιρικό περιβάλλον από τους Isabel Menzies Lyth, Eric Trist, Ken Rice and Eric Miller κ.α.

Στην Ευρώπη και Αμερική, ήδη από την δεκαετία του ‘70 αρχίζει να μελετάται η εταιρική ζωή, Ψυχοδυναμικά. Τα τελευταία 25 χρόνια, Senior Managers, CEO, Directors, των πιο αναγνωρισμένων εταιρειών του δυτικού επιχειρηματικού κόσμου, λαμβάνουν εκπαιδεύσεις όπως αυτές των Tavistock, Harvard school κ.α.

Προσδοκούν να αποκτήσουν την θεωρητική προσέγγιση της Ψυχοδυναμικής και της εφαρμογής της, στην καθημερινότητα τους με τις ομάδες.

Ώστε το έργο τους να διευκολυνθεί, να υποστηριχθεί αλλά και να αναδειχθεί.

Να εργάζονται με αυθεντικότητα και αυξανόμενη αποφασιστικότητα, χωρίς ανεξήγητα εμπόδια.

«Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κάθε εταιρείας εξαρτάται από τους ανθρώπους που εργάζονται και δημιουργούν για αυτήν.»

Το Psy- D Management Consulting αποσκοπεί στην βιώσιμη εξέλιξη των εταιρειών.

Μελετά και κατανοεί τα δυναμικά του εργασιακού περιβάλλοντος, που αθόρυβα διαμορφώνουν την κουλτούρα της εταιρείας. Προσφέρει στους Leaders των συγχρόνων και ανταγωνιστικών εταιρειών, την υποστήριξη για το πολυδιάστατο διοικητικό τους έργο.

Μέσα σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, το ανθρώπινο δυναμικό χρειάζεται ένα ακέραιο εργασιακό περιβάλλον, όπου επικρατεί κουλτούρα αυθεντικότητας και αυξανόμενης αποφασιστικότητας.

Οι ψυχικές διεργασίες των εργαζομένων, παραμένουν συνήθως ανέκφραστες. Αναπόφευκτα όμως, διοχετεύονται στην ίδια την απόδοση αλλά και στις σχέσεις των μελών της εταιρείας. Από τον συνάδελφο στο διπλανό γραφείο ή άλλο τμήμα, μέχρι τη σχέση του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον πρόεδρο.

Η Ψυχοδυναμική προσέγγιση, δουλεύοντας σε βάθος και όχι επιφανειακά, δίνει το νόημα, σε συμπεριφορές και σε συνθήκες (π.χ. συγκρούσεις, στασιμότητα, ανεξήγητες αντιδράσεις, αναβλητικότητα κ.α.) που αδυνατούμε με άλλο τρόπο να κατανοήσουμε. Επηρεάζει καθοριστικά το αποτέλεσμα των καθημερινών προσπαθειών των εργαζομένων, όσο καμία άλλη προσέγγιση.

Όταν επαρκώς μεταφράζονται οι εσωτερικές εικόνες, ανεμπόδιστα επέρχεται η εξέλιξη.

  1. Κατανοεί τις κρυφές αντιστάσεις της ομάδας που την κρατούν πίσω σε παραγωγικότητα και δημιουργία.
  2. Δημιουργεί επίγνωση του πως λειτουργεί η ομάδα.
  3. Δημιουργεί το χώρο και χρόνο σύνδεσης των μελών της με τα συναισθήματα αλλά και τις συγκρούσεις τους.
  4. Αναγνωρίζει και άρει τα εμπόδια της συνεργατικότητας των μελών της ομάδας.
  5. Δημιουργεί την σιγουριά στην ανάληψη ευθυνών
  6. Κατανοεί σε βάθος την ηγετική ικανότητα που οδηγεί σε ωφέλιμες συνεργασίες.

Γιατί να επιλέξω το Psy- D Management Consulting;

Τα δυναμικά της ανθρώπινης συμπεριφοράς είναι πολύ δύσκολο να γίνουν κατανοητά, αθόρυβα όμως διαμορφώνουν την κουλτούρα του οργανισμού.

Από μελέτες αποδεικνύεται πλέον, ότι όταν η Business προσέγγιση του Management λειτουργεί μόνη της, δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

Ένας Manager καλείται να διαχειριστεί τον εαυτό του, τη σχέση της ομάδας με τον ίδιο και αμφίδρομα, ταυτόχρονα με τις απαιτήσεις της εταιρείας.

Χωρίς την οπτική του προσωπικού βιώματος του κάθε μέλους, το οποιοδήποτε σύστημα που εμπεριέχει το σχετίζεσθαι είναι πιθανό να αποβεί ρηχό και τελικά μη πραγματικό.

 

Το Psy-D Management Consulting δουλεύει μέσω 3 βασικών υπηρεσιών σε One –to-One ή Group Consulting

Executive Consultancy

Ο ρόλος του CEO/ Director είναι μοναχικός και απαιτητικός. Μέσω του Executive Consultancy δημιουργείται ο ασφαλής χώρος όπου ο Leader διευρύνει τις ικανότητες επίδρασης κ επιρροής για την εξέλιξη. Τη δική του και της ομάδας.

Team Building

Η δυναμική της ομάδας δεν μπορεί να επιτευχθεί με ένα απόγευμα ή ένα Σάβ/κο αναψυχής. Χρειάζεται η επίγνωση του τι πραγματικά συμβαίνει μέσα σε αυτή. Η επίγνωση αυτή φέρνει και την εξέλιξη.

Θεματικά Workshops

Η γνώση βασικών θεματικών που άπτονται της εταιρικής ζωής του εργαζόμενου, λειτουργούν υποστηρικτικά. Όταν έχουμε γνώση έχουμε και καλύτερο έλεγχο.

Work deeper to guide sustainable growth for your company.